~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη............. Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]

Τρίτη, 8 Απριλίου 2014

Διαστάσεις παίρνει ο παγκόσμιος διασυρμός Μπαλτάκου-Σαμαρά: Όλες οι ανταποκρίσεις στα διεθνή ΜΜΕ


Τεράστιος είναι ο αντίκτυπος στα Διεθνή ΜΜΕ, από τις αποκαλύψεις για διασυνδέσεις του Μπαλτάκου, στενού συνεργάτη του Σαμαρά, με την Χρυσή Αυγή


(το σκίτσο, από το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Το Ποντίκι» που κυκλοφόρησε την Πέμπτη 3/4)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

BBC: Ο συνεργάτης του Πρωθυπουργού της Ελλάδας παραιτείται σχετικά με τις κατηγορίες εναντίον του Σαμαρά"Οι τελευταίες εξελίξεις φέρνουν, τουλάχιστον, σε αμηχανία τη κυβέρνηση αλλά επίσης θα πρέπει να θεωρηθούν ως άλλη μια απόδειξη ότι το δικαστικό σώμα στην Ελλάδα δεν είναι ανεξάρτητο και ότι η υπόθεση εναντίον της Χρυσής Αυγής πατάει σε ασταθές έδαφος, αναφέρει ο ανταποκριτής του BBC Mark Lowen, από την Αθήνα".

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 Irish Times:

Οι Irish Times αναρτούν το βίντεο Μπαλτακου στην ιστοσελίδα τους και αναφέρουν ότι:


"Όταν άκουσε τα νέα, ο γιός του κ. Μπαλτάκου, που υπηρετεί στο Λιμενικό, πήγε στο κοινοβούλιο, όπου η Χρυσή Αυγή ισχυρίστηκε ότι επιτέθηκε λεκτικά και σωματικά σε τρεις βουλευτές της"

ενω λίγο παρακάτω τονίζει: "Ταυτιζόμενος με το πλέον δεξιό κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο  περιλαμβάνει και τον κ.Σαμαρά, ο κ. Μπαλτάκος ήταν γνωστός για την αντίθεσή του προς κάθε κινήση εναντίον της Χρυσής Αυγής".
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Η ανταπόκριση του Associated Press μέσω του ειδησεογραφικού Canada.com:

"Υψηλόβαθμος συνεργάτης του Έλληνα πρωθυπουργού  παραιτείται καθώςμαγνητοσκοπήθηκε να ισχυρίζεται ότι το αφεντικό του επηρέασε την έρευνα για τηνΧρυσή Αυγή".

"Το περιστατικό αποτελεί ντροπή για την ταραγμένη συγκυβέρνηση του Σαμαρά, ο οποίος έχει μια μικροσκοπική κοινοβουλευτική πλειοψηφία και αντιμετωπίζει μια ισχυρή πρόκληση από το αριστερό, κατά της λιτότητας κόμμα του Σύριζα στις ευρωεκλογές του επόμενου μήνα".
Την ίδια ανταπόκριση επικαλείται και το αμερικάνικο δίκτυο ABC...

...όπως και η Washington Post:


Εκτενές άρθρο των Finacial Times για την θέση στην οποία έχει περιέλθει πλέον η ελληνική κυβέρνηση μετά τις αποκαλύψεις:Η εφημερίδα αναφέρει ότι "το περιστατικό είναι πιθανό να κοστίσει ψήφους στο κόμμα του κ.Σαμαρά, τη Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές του επόμενου μήνα, με την αποκάλυψη των διασυνδέσεων μεταξύ της δεξιάς φράξιας του κόμματος, που εκπροσωπείται από τον κ. Μπαλτάκο, και την εξτρεμιστική Χρυσή Αυγή".
Πίσω στην Ευρώπη, ανταπόκριση που μεταδόθηκε από το Euronews...

To Πρακτορείο Reuters με δύο ανταποκρίσεις:


Διαβάζουμε από την ανταπόκριση:   
Όταν ρωτήθηκε στο βίντεο γιατί οι βουλευτές είχαν τεθεί υπό κράτηση, ο Μπαλτάκος έκανε μια χειρονομία ενός τηλεφωνήματος μια χειρονομία ενός τηλεφωνήματος που γίνεται. Όταν ρωτήθηκε ανο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιαςέκαναν το τηλεφώνημα, ο ίδιος απαντά: «Ποιος άλλος;»


Και η πρόσφατη ανταπόκριση του Reuters, που τονίζει ότι ο Μπαλτάκος προστατεύει τον πρωθυπουργό στον σάλο σχετικά με την διερεύνηση της ακροδεξιάς:
 

Η τουρκική Hurriyet έκανε την είδηση, πρώτο θέμα στις εξωτερικές της ειδήσεις, με λιτό πάντως τίτλο: "Ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, Μπαλτάκος, παραιτήθηκε στην Ελλάδα".
     
Το Ρουμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων: "Ελλάδα: Παραίτηση του Παναγιώτη Μπαλτάκου που θεωρείται το''δεξί χέρι'' τουΠρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά".
          Το Russia Today:        
To Γαλλικό Πρακτορείο AFP, σε μια ανταπόκριση που έκανε τον γύρο του κόσμου: "Ελλάδα: κατακραυγή για φερόμενες διασυνδέσεις μεταξύ Χρυσής Αυγής και της εξουσίας"
              Ανάρτηση των International Business Times:         Στην ανάρτηση, κάτω απο το βίντεο, διαβάζουμε:              Ο Μπαλτάκος διορίστηκε γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου τον Ιούνιο του 2012, καιταυτίζεται με το τμήμα δεξιά πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας. Φέρεται να αντιτίθεται στην καταστολή του νεοναζιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή. Είπε ότι η καταστολή "θα αποτύχει, καθώς το κόμμα θα κερδίσει συμπάθεια από ψηφοφόρους αηδιασμένους με το κατεστημένο και θα μας αποξενώσει αποσυντηρητικούς θεσμούς όπως ο στρατός και η εκκλησία", σύμφωνα με την Wall Street Journal,   Το 2013, είπε ότι η συνεργασία μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και της Χρυσής Αυγής σε μελλοντικές εκλογές ήταν "ανεπιθύμητο αλλά όχι απίθανο ενδεχόμενο".           Η Le Monde με τίτλο: "Ελλάδα: το δεξί χέρι του Σαμαρά, σε συνεννόηση με τη Χρυσή Αυγή"           Η γαλλική εφημερίδα σημειώνει ότι αφού η Χρυσή Αγή «απόλαυσε πολλά χρόνια ατιμωρησίας», τώρα υπάρχουν υπόνοιες για πολυάριθμες επιθέσεις, με στόχο κυρίως ξένους «και τουλάχιστον άλλον ένα φόνο».           Και ο γερμανικός Τύπος όπως μας τον δίνει η Deutsche Welle, κράτησε ψηλά το θέμα και πάντως όχι κολακευτικά για τον αγαπημένο της Μέρκελ, Σαμαρά:

Το περιοδικό Focus σχολιάζει στην ηλεκτρονική του έκδοση αναφερόμενο στον Παναγιώτη Μπαλτάκο ότι «συναλλάσσεται με νεοναζί». Το γερμανικό περιοδικό δημοσιεύει μάλιστα και αποσπάσματα της επίμαχης συνομιλίας, επισημαίνοντας ότι ανώτατοι κύκλοι της ελληνικής κυβέρνησης έχουν εμπλακεί σε ένα «σκάνδαλο» με τη Χρυσή Αυγή. Όπως σημειώνει το δημοσίευμα: «Επισήμως η εισαγγελία είναι ανεξάρτητη και στην Ελλάδα. Όμως στη συνομιλία ο Μπαλτάκος παραδέχεται ότι η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά υπαγόρευσε στην εισαγγελία να προβεί σε ποινική δίωξη των βουλευτών της Χρυσής Αυγής».
     
Παρακάτω η Süddeutsche Zeitung πιστεύει ότι είναι "Υπό πίεση η ελληνική κυβέρνηση"


    Η βρετανική Guardian:      
...που αναφέρει ότι "Ο Επικεφαλής προσωπικού του Αντώνη Σαμαρά πιάστηκε στην κάμερα να δηλώνει ότι ο Πρωθυπουργάος υποκίνησε την έρευνα για το ακροδεξιό κόμμα για πολιτικό κέρδος

Ο Τάκης Μπαλτάκος παραιτήθηκε, αφήνοντας πίσω σε μεγάλη πολιτική αμηχανία τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά"
(Κάποιος βέβαια το "political embarrassment" μπορεί και να το μετέφραζε και ως "πολιτική ντροπή", δεν θα έπεφτε πολύ έξω...)

Τέλος, έχουμε το άρθρο του Paul Mason στο βρετανικό Channel 4 όπου μεταξύ - πολλών - άλλων ο έμπειρος από την ελληνική πραγματικότητα δημοσιογράφος, γράφει ότι αν ο Σαμαράς και οι υπουργοί του έκαναν την επιχείρηση κατά των φασιστών ένα τσίρκο, πλέον δεν έχουμε ανάγκη από κλόουν! 
             
Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο του P.Mason πατήστε ΕΔΩ     

 Μετάφραση - Απόδοση: LEFTeria-news      


- δείτε περισσότερα στο: http://left.gr/news/diastaseis-pairnei-o-pagkosmios-diasyrmos-mpaltakoy-samara-oles-oi-antapokriseis-sta-diethni#sthash.suOEz00j.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου