~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη............. Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]

Σάββατο, 14 Ιουνίου 2014

Οι κόρες του βασιλιά της Σ. Αραβίας φυλακισμένες δίχως νερό, τροφή και φάρμακα αλλά μόνο με ...ίντερνεττου SON OFEON

11.6.2014  ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ -

Οι φυλακισμένες κόρες του Σαουδάραβα βασιλιά Αμπντουλάχ υποστηρίζουν ότι πεθαίνουν από την πείνα.

Δύο από τις κόρες του βασιλιά Αμπντουλάχ, η Sahar και η Jawaher, κάνουν  έκκληση στη διεθνή κοινότητα για την άμεση απελευθέρωσή τους μετά από περισσότερο από μια δεκαετία σε αιχμαλωσία.
Δηλώνουν ότι οι μεγαλύτεροι Σαουδάραβες πρίγκιπες, ιδιαίτερα οι ετεροθαλείς αδελφοί τους, τους αρνούνται την τροφή και το νερό στο σπίτι τους στο Ριάντ.
"Δεν μπορεί να κρατάς αιχμάλωτες τις κόρες σου και να το αποκαλείς αυτό οικογενειακή διαφορά", δήλωσε η πριγκήπισσα Sahar, "αφαιρώντας τους τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, στερώντας τους το φαί  και το νερό, στερώντας τους το δικαίωμα να κυκλοφορούν ελεύθερες."
Σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στις 10 Ιουνίου, η Saher και Jawaher είπαν ότι οι ίδιες και οι δύο  αδελφές τους έχουν φυλακισθεί στο σπίτι τους στο Ριάντ από το 2000.
Οι κόρες, στις οποίες περιλαμβάνονται η Maha και η Hala, δήλωσαν ότι στερούνται το φαί και το νερό από το Μάρτιο του 2014.
"Δεν έχουμε κανένα φάρμακο", δήλωσε η Sahar. "Χρησιμοποιούμε αυτοσχέδιες θεραπείες με υλικά που βρίσκονται στο σπίτι μας"
Η φυλάκιση τους πιστεύεται ότι συνδέεται με την φυγή της πρώην συζύγου του Βασιλιά Αμπντουλάχ, της  Al Anoud Al Fayez, η οποία κατέφυγε στη Βρετανία.
Τον Απρίλιο του 2014 η κα Al Fayez δήλωσε ότι οι συνθήκες φυλάκισης για τις κόρες της επιδεινώθηκαν  μετά την έκκληση τους στο βασιλιά να ανακούφισει τις συνθήκες φτώχειας στη Σαουδική Αραβία.
"Δίδαξα τις κόρες μου να είναι δυνατές και να λένε την αλήθεια, ακόμη και προς τον ισχυρό πατέρα τους, στον οποίο δεν αρέσει να αμφισβητείται και προπαντός όχι από γυναίκες", δήλωσε η κα Al Fayez.
"Όταν οι κόρες μου είπαν στον πατέρα τους ότι το πλούσιο βασίλειο του είναι γεμάτο από τρομερή φτώχεια, τις αποκάλεσε ψεύτρες, ακόμη και όταν εκατοντάδες άνδρες και γυναίκες περιμένουν κάτω από τον καυτό ήλιο της Αραβίας για να ζητήσουν την βοήθεια του βασιλιά τους για την βελτίωση  της δεινής οικονομικής ή ιατρικής κατάστασης τους." 
Οι κόρες, οι οποίες λένε ότι έμειναν μόνο με μια σύνδεση στο Internet, ανέφεραν ότι οι γιοί του βασιλιά Αμπντουλάχ ευθύνονται για τον εγκλεισμό τους.
Αυτοί ταυτοποιήθηκαν ως ο Υπουργός της  Εθνικής Φρουράς Σαουδάραβας πρίγκιπας Mitab και  ο Αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Abdul Aziz.
Η αντιπολίτευση του Ινστιτούτου του κόλπου (GULF INSTITUTE) ανέφερε την απομόνωση των τεσσάρων κοριτσιών του Αμπντουλάχ την παραμονή της επίσκεψης του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στη Σαουδική Αραβία τον Μάρτιο του 2014.
Ο Ομπάμα δεν έγινε γνωστό αν έθεσε το θέμα αυτό  κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Αμπντουλάχ.
"Ο κόσμος είναι επίσης υπεύθυνος και συνένοχος με τον Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας και τους γιούς του σε αυτή την εγκληματική πράξη", δήλωσε η Jawaher.
"Δεν μπορεί να μας αφήσει σε αυτό το σπίτι με αυτούς τους εγκληματίες."

Οι αιχμάλωτες  πριγκίπισσες Sahar και JawaherΟι αιχμάλωτες πριγκίπισσες Sahar και Jawaher

ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

Οι τέσσερεις κόρες που αναφέρονται στο δημοσίευμα είναι τα τέσσερα μικρότερα κορίτσια της τέταρτης γυναίκας του Βασιλιά Αμπντουλάχ.
Ο πρίγκηπας Mitab είναι ο δεύτερος σε ηλικία αδελφός τους.

Με την τέταρτη γυναίκα του ο Αμπντουλάχ έκανε τα παρακάτω 10 παιδιά:

Khaled ben Abdallah Al Saoud
Mitab ben Abdallah Al Saoud
Abir bint Abdallah Al Saoud (κορίτσι)
Noura bint Abdallah Al Saoud (κορίτσι)
Sara bint Abdallah Al Saoud (κορίτσι)
Jawahir bint Abdallah Al Saoud (κορίτσι)
Hala bint Abdallah Al Saoud (κορίτσι)
Sahar bint Abdallah Al Saoud (κορίτσι)
Maha bint Abdallah Al Saoud (κορίτσι)
Mohammed ben Abdallah

Ο Βασιλιάς Αμπντουλάχ έχει 6 γυναίκες και έχει κάνει μαζί τους 35 παιδιά ,εκ των οποίων τα 20 κορίτσια.

Η Al Anoud Al Fayez, που εγκατέλειψε τον Αμπντουλάχ, πρέπει να ήταν η δεύτερη πιο αγαπημένη του γυναίκα, καθότι αν και τέταρτη σε σειρά του έκανε 10 παιδιά.
Καθώς τα ήθη και έθιμα της Σαουδικής Αραβίας είναι πολύ διαφορετικά από τα δικά μας, όλες οι παραπάνω πληροφορίες φαίνονται γραφικές και ασήμαντες και ενδεχομένως ήδη ν' απορείτε γιατί τις αναφέρω.

Υπάρχει μία λεπτομέρεια:
Kάποια ισλαμική προφητεία ,από πολύ παλιά, λέει ότι στο μέλλον ο διάδοχος του Σαουδάραβα Βασιλιά δεν θα προκύψει από τους πρώτους τρεις πρίγκιπές του, αλλά από κάποιον συνώνυμο στο όνομα και στο πατρώνυμο με τον προφήτη Μωάμεθ.
Το μόνο παιδί του που "εκπληρώνει"  την προφητεία είναι ο μικρότερος αδελφός των τεσσάρων φυλακισμένων πριγκιπισσών...
H διαδοχή προβλέπεται να γίνει με ανώμαλο τρόπο κατά την διάρκεια κάποιου ραμαζανιού. Φέτος το ραμαζάνι αρχίζει 28 Ιουνίου.
Παράλληλα οι 'Μαύρες σημαίες", που αναφέρονται στην ίδια προφητεία, κατέλαβαν χθες την Μοσούλη του  Ιράκ και βρίσκονται δεκάδες χιλιόμετρα πριν την Βαγδάτη, την οποία προβλέπεται ότι τελικά θα λεηλατήσουν...
Δεν μοιάζει λιγάκι σαν παραμύθι από τις 'Χίλιες και Μία Νύκτες"?
Η συνέχεια του "παραμυθιού" προσεχώς στην οθόνη σας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου